NAGENIETEN 4: Den Bosch

WereldVerteldag 20 maart 2017

 wvd Den Bosch 2

18.00 uur.

De organisatie van  Vertelpodium Het Lopende Vuur neemt de Bovenkamer van de Bieb Den Bosch in met een grote stapel lappen voor een fleurig decor, de gloednieuwe frisgroene wereldverteldagparaplu, een stapel gedichten over transformatie gedrukt op de flyers én een lijntje om ze op te hangen, een tas vol koekjes en andere versnaperingen, een enorme dosis goede zin en natuurlijk: verrassende verhalen want daar gaat het om.

19.00 uur.

De koffie staat te pruttelen, de vertellers zitten achter het eerste bakkie en praten bij en vooruit en door elkaar. Daar zijn Philip en Theresa van der Zee, Eric Borrias, Gottfrid van Eck, Mirjam Mare, Reinou Vogel, Pauline Seebregts en Mieke Aalderink. Intussen lopen de gasten binnen en worden hartelijk welkom geheten.

19.30 uur

De zaal is goed gevuld en we kunnen van start. Pauline opent het programma met een bijzonder verhaal over vluchteling zijn, de moeilijkheden van het aanpassen , de grote veranderingen in een mensenleven. Daarna is er harpmuziek van Theresa met een verhaal van Philip over de nimf Echo en Narcissus die in volle bewondering voor zichzelf, ten onder ging, maar in alle ellende de Narcis als wonderschone lentebode voor ons achter liet. Gottfrid goochelde met kalkoense klanken en de klarinet, Reinou en Mieke trakteerden op heksen en alle ellende van dien, Eric had een prachtig verhaal over zijn schilderende grootvader en Mirjam liet ieder zijn eigen verhaal bedenken door ons mee te nemen op een reis door onze eigen fantasie.

In de pauze deden de manden koekjes goede dienst bij diverse drankjes, kon genoten worden van de gedichten en werd geanimeerd verteld en geluisterd.

22.00 uur, nee een kleine vertraging van 10 minuten, om 22.10 uur stonden de gasten buiten, tevreden na een goed gevulde avond met een zeer gevarieerd programma.

22.30 uur had ook de organisatie zijn biezen gepakt.

We kijken terug op een mooie Wereldverteldag 2017. Wat is er ook leuker dan luisteren naar een goed verhaal?!

Vertelpodium Het Lopende vuur – Den Bosch